• langlopende activiteiten

 • 28 januari 2018 - 02 september 2018 Expositie Heaven or Hell – Extraordinary Shoe Design
  Denken we met zijn allen dat we schoenen enkel dragen omdat ze zo lekker zitten? Dan hebben we het wellicht het mis, want wat we aan onze voeten hebben, zegt veel meer. De hoogste tijd om de impact van shoe design eens onder de loep te nemen.

  Schoenen bepalen voor een groot deel ons imago. We kunnen er een statement mee maken, mee opvallen of mee binnen een subcultuur passen. Soms zorgen onze schoenen voor zelfvertrouwen en empowerment. Dat dit soms ten koste gaat van het comfort, nemen we dan vaak voor lief.

  Schoenen maken immers je outfit af. Breng jezelf naar ongekende hoogte met schoenen die je benen optisch verlengen en dwing succes af. Creativiteit en architectonische vormen worden door designers niet geschuwd om de vrouw letterlijk op een voetstuk te plaatsen. Is pijn lijden op hoge hakken of in (te) smalle ontwerpen vandaag de dag ‘part of the deal’?

  De tentoonstelling Heaven or Hell? belicht aan de hand van meer dan 100 extraordinary shoe designs de impact van deze ontwerpen. Door ontwerpers, kunstenaars en vernieuwende merken samen te brengen op deze expositie, ontstaat een breed overzicht van de ontwikkelingen op schoengebied.

  De vraag die centraal staat bij iedere schoen: Heaven or Hell?

  Datum: 28 januari t/m 2 september 2018
  Locatie: Cube Design Museum, Museumplein 2, Kerkrade
  Tickets: via website


  Lees meer
 • 25 maart 2018 - 28 oktober 2018 Expositie FORM in het Cuypershuis, 25 jaar Belgisch Limburgs design
  Alom bekend is de impact van modeontwerper Raf Simons op de internationale modewereld, maar wist u dat hij als productdesigner afstudeerde in Genk? Of dat mijningenieur Hugo Bollen het ingenieuze fietsroutenetwerk heeft ontworpen? De link tussen deze Belgisch Limburgse ontwerpers en hun (inter)nationale invloed wordt fascinerend als het is samengevat in een expositie.

  Tussen 25 maart en 28 oktober 2018 zijn er in het Cuypershuis in Roermond ontwerpers uit de Belgische regio van wereldfaam te ontdekken. Het museum presenteert namelijk met de expositie FORM een bijzondere staalkaart van Belgisch Limburgs design van de afgelopen 25 jaar. De rode draad van de expositie vormt het boek 'We are wanderful'.

  Tien ontwerpers samengevat in beeld en verhaal
  De expositie laat bezoekers op een laagdrempelige manier in aanraking komen met lokaal en internationaal design. Er zijn verhalen te vinden bij bijvoorbeeld porselein van Pieter Stockmans of een stoel uit de Gypsy Things-collectie van Bram Boo, maar ook bij voorwerpen waar men niet direct aan denkt bij design. Zoals het fietsroutenetwerk, het ingenieuze product van Hugo Bollen. Hij kreeg hiervoor in 2013 een Nederlandse onderscheiding voor functioneel design.

  De objecten in de expositie zijn afkomstig van Ivo Nysten, Hugo Bollen, Raf Simons, Bram Boo en Wim Segers, Ick Reuvis, Casimir, Peter Donders, Michaël Verheyden, Arnoud Raskin en Pieter Stockmans. Bij de selectie van de designobjecten werden de tien principes van ‘goed design’ van de Duitse industriële ontwerper Dieter Ram als leidraad gebruikt. In het Cuypershuis wordt uitleg gegeven over de ontwerpprocessen en foto’s getoond van de geboortelocaties van de exposerende ontwerpers. Tevens ligt het boek “We are wanderful” open op het juiste hoofdstuk, zodat iedereen die wil zich kan verdiepen in de interviews en portretten.

  Boek 'We are wanderful'
  In de museumwinkel is het boek ‘We are wanderful’ te koop (€ 49,99) uitgebracht door uitgeverij Lannoo. De merendeel Engelstalige publicatie telt 400 pagina’s en is een uniek naslagwerk over (inter)nationaal design, met natuurlijk Belgisch Limburgs design in het bijzonder.

  De tentoonstelling FORM en de publicatie ‘We are wanderful’ kwamen tot stand door een samenwerking tussen C-mine designcentrum (Stad Genk) en Cultuurplatform Design (Provincie Limburg).

  Datum: van 25 maart t/m 28 oktober 2018, openingstijden: dinsdag t/m vrijdag, van 11.00 tot 16.30 uur
  Locatie: Pierre Cuypersstraat 1, Roermond


    Lees meer
 • 25 maart 2018 - 17 juni 2018 Museum Land van Valkenburg: Tentoonstelling Anne en Koen
  In het kader van het museumbeleid om ook aandacht te besteden aan jonge aanstormende Limburgse kunstenaars, biedt het museum een podium aan twee studenten in opleiding die zich willen ontwikkelen op het gebied van grafische vormgeving en visuele communicatie.

  In de bovenzaal van Museum Land van Valkenburg tonen Anne en Koen Stijnen dit voorjaar hun meest recente werk. Deze broer en zus zijn beiden student aan de opleiding Visuele Communicatie, Maastricht Academy of Media Design and Technology.

  Over Anne Stijnen
  Grafisch vormgever Anne Stijnen richt zich in haar werk voornamelijk op typografie; het gebruik van letters, in de breedste zin van het woord. Ze wordt telkens weer geïntrigeerd door de veelzijdigheid van het alfabet. Dit komt dan ook duidelijk terug in haar werk. Ze gaat in haar ontwerpen voortdurend op zoek naar haar eigen definitie van schoonheid.

  Over Koen Stijnen
  Bij fotograaf Koen Stijnen ligt de focus op portret- en fashionfotografie. Zijn stijl kan beschreven worden als rauw, urbaan en minimalistisch. Zijn liefde voor kleding is duidelijk te zien in zijn fotografie. Hij neemt als fotograaf de macht in handen om zijn visie in een foto te verwerken, en vormt samen met zijn model een beeld waarmee hij invloed heeft op de kijker.

  Anne en Koen zijn als twee jonge kunstenaars constant bezig nieuwe dingen te ontdekken, hun artistieke persoonlijkheid vorm te geven en zich hiermee te onderscheiden van de massa.

  De expositie wordt geopend op zondag 25 maart om 15.00 uur. Inleider bij de opening is Dhr. Roy Hoet – Managementteam MAMDT – Coördinator Visual Communication.

  Datum: 25 maart t/m 17 juni 2018
  Locatie: Museum Land van Valkenburg, Grotestraat Centrum 31, Valkenburg

  Lees meer
 • 10 juni 2018 - 12 augustus 2018 Expositie 'In Elkaars Nabijheid'
  Expositie Mattanja Coehoorn, Clemens Maassen en Jeroen Meijs

  In Museum Land van Valkenburg zijn van 10 juni tot 12 augustus bijzondere kunstwerken te zien van Mattanja Coehoorn, Clemens Maassen en Jeroen Meijs. Dit trio werkt, ieder in hun eigen atelier, in een voormalige kleuterschool aan de Sint Josephstraat in Maastricht. In de loop van jaren ontstond er zowel een vriendschappelijke als een vakinhoudelijke relatie met vrije en ontspannen discussies over elkaars werk, en af en toe deelname aan dezelfde projecten. Het resultaat van dit werken 'in elkaars nabijheid' laten zij u zien in een boeiende samenstelling van hun werk.

  Mattanja Coehoorn (1965) studeerde biologie aan de Universiteit Wageningen. Na een loopbaan als tekstschrijver verhuisde zij in 1998 naar Maastricht. Daar studeerde zij Autonoom Textiel aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Haar werk is regelmatig te zien ls o.a. in museum De Fundatie in Zwolle in 2017. Mattanja maakt vooral objecten van natuurlijke materialen, die zij zorgvuldig doorwerkt met textiele technieken. De werken zijn flexibel, zacht en kwetsbaar, en tegelijk groot, monumentaal en krachtig. Ze lijken verbonden met aarde en universum, met verleden en toekomst, met voorouders en nageslacht, vanuit de gedachte: alles is er al, en wordt steeds opnieuw gerangschikt, eindeloos, tijdloos.

  Clemens Maassen (1944) studeerde architectuur aan de TU Delft. Hij kreeg schilderlessen van o.a. Jan Martens en maakt naast tekeningen en schilderijen ook installaties. Clemens is lid van de Limburgse Kunstkring, actief binnen de stichting International Land-Art Maastricht en exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Hij maakt tekeningen en schilderijen over de balans tussen orde en chaos. Een uitzondering daarop vormt de reeks 'Twaalf steden van Calvino'. Zoals andere architect-schilders voelde ook Clemens zich uitgedaagd een aantal steden uit het boek 'De onzichtbare steden' van Italo Calvino met verf en penseel te verbeelden.

  Jeroen Meijs (1963) studeerde vrije plastische en ruimtelijke vormgeving aan de kunstacademie Maastricht. Sinds 1987 werkt hij fulltime aan een indrukwekkend oeuvre. Hij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Permanent is een groot aantal werken van hem te zien in beeldengalerij Het Depot in Wageningen. Jeroen maakt imposante figuratieve sculpturen. Hij is geïnteresseerd in de
  onbevangen en zintuiglijke manier waarop kinderen naar de wereld kijken en zich verwonderen. Zij zien meer dan volwassenen, die belemmerd worden door opgedane kennis, wetenschap en gewoonte. Embryo’s spelen een grote rol in zijn werk. Zij zijn de kiem van nieuw leven, waarin tegelijk ook al dood en vergankelijkheid zijn verborgen.

  De opening van de expositie is op zondag 10 juni om 15.00 uur.

    Lees meer
 • 25 augustus 2018 - 26 augustus 2018 ‘Carmina Burana’ door La Fura dels Baus en philharmonie zuidnederland in Heerlense zandgroeve Beaujean
  Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus wordt tijdens festival Cultura Nova een spectaculaire versie van ‘Carmina Burana’ uitgevoerd in de openlucht. Het Spaanse gezelschap La Fura dels Baus en philharmonie zuidnederland brengen het meesterwerk van de Duitse componist Carl Orff (1895-1982) in het feeërieke decor van de Heerlense zilverzandgroeve Beaujean. De voorstelling is een absoluut hoogtepunt op Cultura Nova 2018.
   
   ‘Carmina Burana’ met het populaire ‘O Fortuna’, wordt tijdens Cultura Nova uitgevoerd in een regie van de Catalaanse regisseur Carlus Padrissa van La Fura dels Baus. De shows van dit Catalaanse gezelschap, dat vaker te gast is geweest op Cultura Nova, zijn fysiek, expressief, confronterend en multimediaal. Het befaamde spektakelgezelschap brak door met de opening van de Olympische Spelen in Barcelona en wist later met hun ‘Carmina Burana’ meer dan 150.000 bezoekers te beroeren. Het is de eerste keer dat deze uitvoering van La Fura dels Baus in Nederland wordt opgevoerd.
   
  Totaaltheater in de openlucht
  Carlus Padrissa bewerkte de ‘Carmina Burana’ tot een intense muziektheatervoorstelling. Het publiek wordt ondergedompeld in een universum met sprekende beelden en speciale effecten. Een enorme cilinder van tule omringt letterlijk het orkest en fungeert als bioscoopscherm, waar de videoprojecties Orff’s hymne aan Fortuna, de godin van het (nood)lot, van begin tot eind illustreren. Met een 90-koppig orkest en 90-koppig koor is dit een productie die zijn weerga niet kent en niemand – van muziekliefhebbers tot fans van podiumkunsten – onberoerd zal laten.
   
  Internationaal
  Deze Carmina Burana is een coproductie van festival Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en philharmonie zuidnederland dat dit jaar zijn vijfjarig jubileum viert met een aantal bijzondere concerten. De ‘Carmina Burana’ opent de reeks. Opera Zuid en Sinfonischer Chor Aachen tekenen voor de spectaculaire koorzang. De muzikale leiding is in handen van de Spaanse dirigent Josep Vicent. De hoofdrollen worden vertolkt door Amparo Navarro (sopraan), Jordi Domenech (countertenor), Toni Marsol (bariton) en Luca Espinosa (actrice).Via hetHuis voor de Kunsten Limburg werken tenslotte ook twaalf dansers mee. Carlus Padrissa verbindt alle elementen in één grootschalige regie.
   
  Meer informatie over de artistieke en muzikale leider
  Carlus Padrissa is met La Fura dels Baus uit de Punkbeweging voortgekomen; hij regisseert inmiddels opera’s bij de grote operahuizen. Carlus Padrissa is een gerenommeerd regisseur en multimedia-artiest. La Fura dels Baus creëerde voor het eerst een grootschalige sensatie met het ontwerp van de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen 1992 in Barcelona. Gerard Mortier ontdekte Carlus Padrissa en zijn gezelschap in 1999 voor de opera.
  Muzikaal leider Josep Vicent is momenteel artistiek leider en dirigent van The World Orchestra. Vicent startte zijn internationale loopbaan als slagwerker bij het Koninklijk Concertgebouworkest en was gastdirigent bij onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
   
  Een spectaculaire locatie
  Zilverzandgroeve Beaujean vormt het decor voor dit fantastische openluchtspektakel. De Heerlense zandgroeven, waaronder die van Beaujean, spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de stad. De groeve van Beaujean is één van de IBA-locaties (Internationale Bau Ausstellung) in Parkstad Limburg. Dit gebied krijgt een andere, recreatieve bestemming en zal gaandeweg teruggegeven worden aan de natuur en deels opengesteld worden om de voormalige groeves te kunnen beleven. De ‘Carmina Burana’ markeert deze transitie. Voor Parkstad Limburg Theaters en Festival Cultura Nova is deze locatie dan ook dé uitgelezen plek om het publiek een vernieuwende versie te presenteren van een bekend werk.

  De ticketverkoop start dinsdag 10 april via de kassa van Theater Heerlen, www.plt.nl en www.culturanova.nl
   
  Klik voor een korte impressie van de ‘Carmina Burana’ door La Fura dels Baus op:
  https://vimeo.com/263343221/b02b14aee1

  Lees meer
 • 06 september 2018 - 11 oktober 2018 Schrijfcursus 'Het hangt nu weer stil in de kast'

  Levensverhalen  schrijven over onze kleren

  Veel gedragen kleren. Feestjurken. Ruilen. Zondagse kleren. Van oud  nieuw maken. Kostuums. Nachtkleding. Verven. Voddekleren. Troostkleren. Vermaken, verstellen, repareren, ’keren’ van kleding. Herinneringskleden. Verkleedkleren. Zomermode. Uniformen. Lievelingskleren.

  Een kleine schrijfcursus
  We hebben allemaal verhalen over de kleren die wij in ons leven kochten en droegen. Vier ochtenden zoeken, vinden en schrijven we kleding-herinneringen. Op zoek naar fragmenten uit ons eigen levensverhaal.Voor mensen die graag (willen) schrijven. Schrijfervaring hoef je niet te hebben!

  Docent: José Franssen, andragoge en levensverhalendeskundige. Zij gaf talloze schrijfcursussen.
  Organisatie: Het Kloppend Hart i.s.m. VLAM
  Waar:            Buurtcentrum St. Pieter, Pastoor Kribsweg 14A, Maastricht
  Wanneer:      6 en 13 september, 4 en 11 oktober 2018, 10.30-13.00 uur
  Kosten:         € 90,- inclusief koffie en thee

  Aanmelden: bij José Franssen, info@josefranssen.nl , 043-3214672

  Lees meer
 • 28 september 2018 - 11 november 2018 Limburg Foto 2018
  De Fotobond Limburg organiseert tweejaarlijks de fotowedstrijd en -expositie Limburg Foto. De expositie toont het beste werk van Limburgse amateurfotografen die lid zijn van de bond. In 2018 vindt de 25ste editie van Limburg Foto plaats. Tijdens deze jubileumeditie wordt een tentoonstelling georganiseerd met een overzicht van de prijswinnende foto’s van de voorafgaande 24 edities. Daarnaast worden dit jaar niet één, maar twee exposities met het beste werk van Limburgse amateurfotografen georganiseerd. Op vrijdag 28 september a.s. wordt in Kunstencentrum Venlo de eerste expositie geopend en worden de beste inzendingen bekroond met een prijs. De expo in Venlo is t/m 24 oktober te zien. Op vrijdag 26 oktober a.s. wordt de tweede expositie (met hetzelfde werk) geopend in De Domijnen in Sittard. Die avond vindt ook een lezing plaats. De expo in Sittard kan t/m 11 november bezocht worden. Amateurfotografen die willen deelnemen aan Limburg Foto kunnen in de periode 10 t/m 14 september a.s. hun foto’s afgeven bij het Huis. Lees meer
 • actueel

 • mei
 • 26 mei 2018 13:00 - 16:30samenwerkings project Finale Limburgse Declamatiewedstrijd 2018
  Op zaterdag 26 mei a.s. vanaf 13.00 uur vindt in DOK6 in Panningen de finale plaats van de Limburgse Declamatiewedstrijd van Veldeke. Hierbij dragen 28 kinderen uit groep 3 t/m 8 van basisscholen uit heel Limburg een gedicht voor in hun eigen…
  Op zaterdag 26 mei a.s. vanaf 13.00 uur vindt in DOK6 in Panningen de finale plaats van de Limburgse Declamatiewedstrijd van Veldeke. Hierbij dragen 28 kinderen uit groep 3 t/m 8 van basisscholen uit heel Limburg een gedicht voor in hun eigen Limburgse dialect. Zij zijn al als winnaars uit de bus gekomen tijdens lokale voorrondes en strijden op 26 mei om de Limburgse titel. De jury bestaat dit jaar uit Hortense Brounts (voorzitter Veldeke Kring Maastricht), Katja Henz (zangeres), Sef Peeters (tekstschrijver), Anke Peters (oud-winnares Declamatiewedstrijd) en Ton van de Wijngaard (streektaalfunctionaris Huis voor de Kunsten Limburg). Iedereen is van harte welkom bij de finale. De toegang is gratis.
   
  Tijdens de Finale Limburgse Declamatiewedstrijd betreden de kinderen één voor één het podium om hun gedicht te declameren, vaak in de vorm van een ludieke act. De jury bepaalt per categorie (groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8) wie met de eerste, de tweede en de derde prijs naar huis gaat. De presentatie is in handen van leraar en dialectschrijver Hans Jacobs. Een overzicht van de prijswinnaars van de Finale Limburgse Declamatiewedstrijd komt  na afloop van de finale op www.veldeke.net te staan. 
 • 26 mei 2018 17:00 - 18:00eigen project Presentatie Platbook 19: Wie water en vuur
  Op zaterdag 26 mei a.s. om 17.00 uur wordt in boekhandel Plantage Roermond Platbook 19 gepresenteerd. Het thema van dit 19e deel in de reeks bloemlezingen in het Limburgs dialect is ‘Wie water en vuur’, refererend aan tegenstellingen, conflicten…
  Op zaterdag 26 mei a.s. om 17.00 uur wordt in boekhandel Plantage Roermond Platbook 19 gepresenteerd. Het thema van dit 19e deel in de reeks bloemlezingen in het Limburgs dialect is ‘Wie water en vuur’, refererend aan tegenstellingen, conflicten en de vier elementen. SchrijfsterOctavie Wolters (Sint Odiliënberg, 1977) was ditmaal de redacteur en selecteerde 39 teksten uit de in totaal bijna negentig inzendingen. Daaronder opvallend veel poëzie in allerlei varianten van de Limburgse streektaal. Het thema ‘Wie water en vuur’ loopt als een rode draad door de bijdragen van zowel beginnende als heel ervaren auteurs.

  Platbook 19 bevat werk van Sjeng Strouven, Wim Kallen, Paul Sour, Frits Roumen, Arno Kierkels, Toos Schoenmakers, Wiel Roeselers, Han Berghs, Jan Titulaer, Roos Smeets, Ton van Wegberg, Mariet van Knippenberg, Piet Nieuwenhuizen, Hugo Luijten, Jean Dewaide, Corrie Stultiens-Meusen, Han Tummers, Jean Paulssen, Karel Ruiten, Ton Bijsterveld-Claessens, Wim Heijmans, Mien Wijnhoven, Annie Tummers-Huppertz, Jo van Es, Annie van Gansewinkel, Marion Coenen, Ed Gubbels, Leonne Cramers, Vivianne Rijnders, Marleen Schmitz, Els Zeegers-Koelen, Ton in ’t Zandt, Maurice Hinzen, Mia van Wegberg-Kurvers, Marianne Wulms-Hovens en Lisa Naus. Platbook 19 is evenals alle voorgaande nummers voor 9,90 euro te koop in diverse Limburgse boekhandels en via www.ticshop.nl.
   
  Over Platbook
  Platbook is bedoeld voor Limburgse dialectschrijvers en –lezers. De bundels worden uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens een ander thema te beschrijven in hun eigen verhalen, gedichten en andersoortige teksten. Kijk voor meer informatie op www.hklimburg.nl/platbook.
   
  Over de redacteur van Platbook 19
  Neerlandica Octavie Wolters publiceerde in 2016 haar debuutroman Voorland (Ambo|Anthos) waarin ze in zintuigelijk, verstild proza de levens van haar personages blootlegt. Deze roman
  werd onder andere genomineerd voor de Sjiek Literatuurprijs 2018. Ze legt nu de laatste hand aan haar nieuwe roman, een vervolg op Voorland, die in het najaar van 2018 verschijnt.
  Lees meer
 • 27 mei 2018 15:00 - 17:00 Philharmonie Sittard en Sittard Mannenkoor SI-TARD geven concert
  Op zondagmiddag 27 mei 2018 organiseert de stichting ‘Behoud Franse Klooster’ om 15.00 uur een concert in de parochiekerk Christus’ Hemelvaart – H. Joseph te Vrangendael (Hemelsley 240, 6137 BV Sittard).

  Het concert zal verzorgd worden…
  Op zondagmiddag 27 mei 2018 organiseert de stichting ‘Behoud Franse Klooster’ om 15.00 uur een concert in de parochiekerk Christus’ Hemelvaart – H. Joseph te Vrangendael (Hemelsley 240, 6137 BV Sittard).

  Het concert zal verzorgd worden door Philharmonie Sittard (o.l.v. Ingeborg Stijnen), Sittards Mannenkoor SI-TARD (o.l.v. Emmanuël Pleijers) en organiste Anja Hendrikx.
  De toegang van het concert is gratis.


  Lees meer
 • 27 mei 2018 16:00 - 17:30 Workshop ‘Spitzen’ met ex-ballerina Jane Lord
  Jane vertelt in deze workshop alles over spitzen! Hoe het voelt om er op te dansen, hoe ze worden gemaakt, hoe jij jouw schoen het beste klaar kunt maken, welke technieken je moet kunnen voordat je met spitzen mag beginnen, waar ze vandaan komen…
  Jane vertelt in deze workshop alles over spitzen! Hoe het voelt om er op te dansen, hoe ze worden gemaakt, hoe jij jouw schoen het beste klaar kunt maken, welke technieken je moet kunnen voordat je met spitzen mag beginnen, waar ze vandaan komen en nog veel meer. Jane lord was prima ballerina bij het nationale ballet en danste als eerste soliste vele hoofdrollen in o.a. Assepoester en het Zwanenmeer.

  Datum: zondag 27 mei 2018, 16.00 – 17.30 uur, duur workshop 1,5 uur
  Locatie: Herbenusstraat 89, Maastricht
  Prijs: €9,50

  Lees meer
 • 29 mei 2018 13:00 - 17:00eigen project Musea: workshop 'Ontdek je (nieuwe) natuurlijke doelgroepen!'
  Tijdens de praktijkdag “Waardeer Limburgs Ergoed!” hebben musea en erfgoedinstellingen gezamenlijk gesproken over het waarderen en anders inzetten van hun collecties. Daarmee kan het museum (en erfgoedinstelling) werken aan haar toekomstbestendigheid.…
  Tijdens de praktijkdag “Waardeer Limburgs Ergoed!” hebben musea en erfgoedinstellingen gezamenlijk gesproken over het waarderen en anders inzetten van hun collecties. Daarmee kan het museum (en erfgoedinstelling) werken aan haar toekomstbestendigheid. Naast dat gegeven is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar (voor het museum) nieuwe natuurlijke doelgroepen. In het kader van het doelgroepenbeleid zal Ingrid van der Sterren een workshop verzorgen met als thema “Publiek vergroten door doelgroep denken”.

  Datum: dinsdag 29 mei 2018
  Tijd: 13:00 – 17:00 uur
  Locatie: Ondernemersplein Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5, Roermond
  Kosten: € 25,- per persoon (incl. catering)
  Aanmelden: klik hier.

  Lees meer
 • juni
 • 02 juni 2018 20:00 - 23:00 50-jarig jubileum Vocal Connexion Sevenum
  Op zaterdagavond 2 juni viert Vocalgroup Vocal Connexion uit Sevenum haar 50-jarig jubileum met een concert in De Wingerd in Sevenum. Met begeleiding van een, speciaal voor de gelegenheid samengestelde, band zal het koor haar grotendeels nieuwe…
  Op zaterdagavond 2 juni viert Vocalgroup Vocal Connexion uit Sevenum haar 50-jarig jubileum met een concert in De Wingerd in Sevenum. Met begeleiding van een, speciaal voor de gelegenheid samengestelde, band zal het koor haar grotendeels nieuwe repertoire ten gehore brengen. Ook Gospelkoor Spirit of Love uit Tegelen, het koor Happy Sound uit Merselo en de Sevenumse Drumband ‘t Slaâgveld zullen op deze avond gastoptredens verzorgen.

  Vocal Connexion
  Het koor werd in 1968 opgericht onder de naam Jongeren Koor Sevenum. In al die jaren zijn er heel wat wijzigingen in de samenstelling van het koor geweest. Momenteel heeft Vocalgroup Vocal Connexion 14 leden in de leeftijd van 17 tot 52 jaar en staat het onder leiding van dirigent Marcel Engelen. Het koor heeft regelmatig deelgenomen aan korendagen, zoals Middelburg Vólkoren en het Jongerenkorenfestival in Rijsbergen. Daarnaast hebben zij in 2015 een CD opgenomen.

  Datum: zaterdag 2 juni 2018, 20.00 – 23.00 uur
  Locatie: De Wingerd, Sevenum
  Tickets: à € 4,50 per persoon (incl. consumptie) verkrijgbaar via www.vocalconnexion.nl

  Lees meer
 • 03 juni 2018 10:30 - 16:30eigen project Dansdocenten Inspiritatie Dag 2018 in Roermond
  Wil je meer weten over blessurepreventie, kennismaken met het dansidioom van choreografen-duo Leine Roebana én lijkt het je leuk om andere Limburgse dansdocenten te ontmoeten? Meld je dan aan voor de Dansdocenten Inspiratie Dag van het Huis…
  Wil je meer weten over blessurepreventie, kennismaken met het dansidioom van choreografen-duo Leine Roebana én lijkt het je leuk om andere Limburgse dansdocenten te ontmoeten? Meld je dan aan voor de Dansdocenten Inspiratie Dag van het Huis voor de Kunsten Limburg op zondag 3 juni a.s. van 10.30-16.30 uur in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. Deelname kost 50 euro per persoon (inclusief lunch en borrel). Aanmelden kan tot 31 mei bij shabets@hklimburg.nl.
   
  De Dansdocenten Inspiratie Dag start met een lezing door fysiotherapeut én danser Marcel Witte met als titel ‘Dansen – artistiek begrip of medisch onbegrip?’. LeineRoebana geeft twee masterclasses waarin o.a. aandacht wordt besteed aan structuur, het uitwerken van bewegingsfrases, dynamiek en de relatie tussen muziek en dans.
   
  Lees meer
 • 03 juni 2018 15:00 - 19:00 QUINT serveert Menu Musicale
  Op zondag 3 juni om 15.00 uur serveert Vocaal Ensemble Quint een menu musicale in Cultureel centrum de Haandert in Tegelen.

  Quint bestaat uit een twintigtal enthousiaste jonge vrouwen uit de wijde omstreken van Venlo en staat sinds 2010 o.l.v.…
  Op zondag 3 juni om 15.00 uur serveert Vocaal Ensemble Quint een menu musicale in Cultureel centrum de Haandert in Tegelen.

  Quint bestaat uit een twintigtal enthousiaste jonge vrouwen uit de wijde omstreken van Venlo en staat sinds 2010 o.l.v. Esther Zaad. In 2016 heeft het koor het Nederlands Koorfestival gewonnen en de daaraan verbonden titel Koor van het Jaar 2016/2017 in de wacht gesleept. Het afgelopen jaar heeft Quint deelgenomen aan het prestigieuze internationale 'Harmonie Festival' in Lindenholzhausen (Duitsland) en het Balk Vocal Light TOPfestival in Rotterdam. Ook hier werden mooie prestaties neergezet.

  Esther Zaad, dirigent van het jaar 2016, studeerde aan het Maastrichtse Conservatorium en behaalde hier de diploma’s koordirectie, docerend en uitvoerend musicus piano. Esther is verbonden als pianodocente aan de Schunck Muziekschool te Heerlen. Naast Quint en Fusion is Esther ook dirigente van Thorensis uit Thorn.

  De kleine zaal van de Haandert wordt de setting van de ontmoeting tussen klassiek,pop en jazz.

  Naast Quint kunt u luisteren naar de heren van Animo Steyl ’33 o.l.v. Ben Benders. Opgericht in 1933 als Kwartetvereniging Animo. In de eerste zetting bestond de groep uit 8 zangers en is verder uitgegroeid naar 16 zangers. In 2014 werd de naam veranderd in Animo Steyl ’33 omdat het aantal zangers niet meer te combineren viel met Kwartetvereniging. Ben Benders is sinds 1972 lid van Animo, waarvan 43 jaar als dirigent. Hij studeerde aan het Conservatorium van Maastricht solozang en piano. Hij is als docent verbonden aan de Tegelse Muziekschool, daar is hij ook dirigent van de koorklas van de voornoemde muziekschool. Verder is hij dirigent van verschillende koren. Ook als solozanger treed hij regelmatig voor het voetlicht. Een musicus in hart en nieren.

  Ook op het menu staat Grouchy Collective. Deze jazzband bestaande uit 5 jonge heren in de leeftijd van 17 t/m 22 jaar die allemaal de ambitie hebben om van deze hobby hun beroep te maken. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens de junior jazz lessen aan het Conservatorium van Maastricht en vormen sindsdien een band. De band bestaat uit een ritmesectie (piano, bas en drums) en wordt gecombineerd met twee blazers (altsax en trompet). Vooral jazzstandards van o.a. Miles Davis en Nat/Cannonbal Adderley behoren tot het repertoire. Ze hebben optredens gehad op o.a. 'Het Parcours' in Maastricht, 'Jazzmeneerkes' in Roermond, 'Heerlen Jazz' en 'Scratch Jazz' in Venlo.

  De presentatie deze middag is in handen van Maike Stevens. 
  Haar grote passie is muziek en zingen. Ze zingt bij Trio de Janeiro, een vastelaovestrio dat Caribische sferen en Zuid-Amerikaanse klanken brengt. Daarnaast al heel wat jaartjes actief als presentator bij Zomerparkfeest. Iedere keer geeft het haar weer een kick om artiesten aan te kondigen en het publiek enthousiast te maken voor wat gaat komen.

  Kortom een divers programma van klassiek, jazz en pop. 

  Datum: zondag 3 april 2018
  Tijd: 15:00 uur
  Locatie: Cultureel Centrum de Haandert, Haandertstraat 6, Tegelen 
  Entree is € 10,00, dit is incl. 1 consumptie. 
  Kaartverkoop via quint.venlo@gmail.com
   
  Lees meer
 • 04 juni 2018 15:00 - 16:30eigen project Spreekuur Financiering
  Wil je advies op het gebied van financiering in de cultuursector? Bijvoorbeeld de verschillende subsidieregelingen en fondsen die er zijn, het schrijven van projectplannen, het opstellen van begrotingen en de mogelijkheden van crowdfunding?…
  Wil je advies op het gebied van financiering in de cultuursector? Bijvoorbeeld de verschillende subsidieregelingen en fondsen die er zijn, het schrijven van projectplannen, het opstellen van begrotingen en de mogelijkheden van crowdfunding? Meld je dan aan voor ons gratis spreekuur Financiering op maandag 4 juni van 15.00-16.30 uur in onze Huiskamer (Steegstraat 5 te Roermond)!

  *Afbeedling: Freepik Lees meer
 • 06 juni 2018 19:00 - 21:00eigen project Lezing Auteursrecht in de cultuursector
  Over toestemming, (her)gebruik en meer dat je moet weten over intellectueel eigendom

  Auteursrecht, portretrecht en mediarecht: vroeg of laat kom je hier als vrijwilliger of medewerker in de cultuursector mee in aanraking. Maar hoe zit het…
  Over toestemming, (her)gebruik en meer dat je moet weten over intellectueel eigendom

  Auteursrecht, portretrecht en mediarecht: vroeg of laat kom je hier als vrijwilliger of medewerker in de cultuursector mee in aanraking. Maar hoe zit het nu precies met de bescherming van het werk van bijvoorbeeld muzikanten, componisten, fotografen, schrijvers en filmmakers? Wanneer moet je toestemming vragen voor het gebruik van muziek, foto’s en video’s? Mag je zomaar citaten gebruiken? Hoe zit het met het (her)gebruiken van beeldmateriaal, bronvermelding etc.? En wanneer heb je toestemming nodig van mensen die staan afgebeeld op foto’s en in filmpjes?

  In deze lezing worden in vogelvlucht de belangrijkste zaken rondom intellectueel eigendom in de cultuursector uit de doeken gedaan. Met voorbeelden uit de praktijk en handige tips. Na het volgen van deze lezing weet je waar je juridisch gezien staat en wat je vooral wel en niet moet doen om plagiaat en claims te voorkomen.

  Aanmelden
  Deelname aan deze lezing is gratis. Er is plek voor max. 50 deelnemers. Aanmelden kan via deze pagina.
   
  Datum: woensdag 6 juni 2018, 19.00-21.00 uur
  Locatie: Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5, Roermond

  *Afbeedling: Freepik


  Lees meer
 • 07 juni 2018 12:30 - 13:30samenwerkings project Letters bij de lunch - De vakantiekoffer! door leden van VLAM
  Met de zomer en de vakantie voor de boeg geven 3 leden van VLAM traditiegetrouw in de laatste aflevering van dit seizoen luchtige leessugesties. Laat u verleiden door hun keuze, die u wellicht op een nieuw literair spoor zet. Verfrissende boeken…
  Met de zomer en de vakantie voor de boeg geven 3 leden van VLAM traditiegetrouw in de laatste aflevering van dit seizoen luchtige leessugesties. Laat u verleiden door hun keuze, die u wellicht op een nieuw literair spoor zet. Verfrissende boeken om in het verre buitenland of in de eigen achtertuin te lezen. Na een zomerstop van 2 maanden starten we op 6 september met de eerste editie van de 27e jaargang. Peter Lahaye geeft dan een lezing over de Duitse schrijver Thomans Mann.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Tijdstip: 12.30 – 13.30 uur
  Toegang is gratis

  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)

  Lees meer
 • 08 juni 2018 10:00 - 16:00 Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg organiseert dansbijscholing
  Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg organiseert bijscholing voor medewerkers van Kunstencentra, ook instroming voor particulieren is mogelijk. Docent van de workshop is Maria Speth bekend die bekend is door haar methodiek ‘dansspetters’.…
  Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg organiseert bijscholing voor medewerkers van Kunstencentra, ook instroming voor particulieren is mogelijk. Docent van de workshop is Maria Speth bekend die bekend is door haar methodiek ‘dansspetters’.
  De workshop ‘Dansspetters, een creatieve dansmethodiek’ is te volgen door deelnemers van vorig jaar, maar ook door deelnemers die voor het eerst meedoen.

  Springen, draaien, dansen, vallen en weer opstaan
  Geef kinderen een reden om te bewegen en er openen zich vele mogelijkheden.
  In deze workshop zullen diverse dansen doorgenomen en uitgewerkt worden. Het programma richt zich op de primair onderwijs doelgroep en er is ook een link naar het amateurdansveld aanwezig.

  Docent Maria Speth
  Maria Speth ontwikkelt dansmateriaal, geeft workshops en doceert al jaren op dansacademies, conservatoria, pedagogische instituten en het amateurdansveld. Ook is ze vicevoorzitter van het wereldwijde netwerk Dance and the Child.

  Datum: vrijdag 8 juni 2018, 10.00 - 16.00 uur
  Dansspetters, een creatieve dansmethodiek’: een workshop van één dag, vol inspirerend lesmateriaal.
  Doelgroep: voor dansdocenten die met kinderen en jongeren werken
  Locatie: Centraal gelegen kunstencentrum met danszaal, n.t.b.
  Prijs: €125,-
  Contact: maria.hermans@maastricht.nl

  Lees meer
 • 10 juni 2018 10:30 - 12:00samenwerkings project Dominicanen Leesclub met Lidewijde Paris
  Zondag 10 juni is Lidewijde Paris in Boekhandel Dominicanen te gast om een leesclub te verzorgen naar aanleiding van haar nieuwste boek Hoe lees ik korte verhalen? Paris schreef eerder Hoe lees ik, een boek vol inspirerende voorbeelden uit…

  Zondag 10 juni is Lidewijde Paris in Boekhandel Dominicanen te gast om een leesclub te verzorgen naar aanleiding van haar nieuwste boek Hoe lees ik korte verhalen? Paris schreef eerder Hoe lees ik, een boek vol inspirerende voorbeelden uit de literatuur. Dit was een groot succes, niet in de laatste plaats omdat Paris overal in het land lezers weet te enthousiasmeren met haar lees! Workshops, waarin de onderste steen bovengehaald wordt en op zeer aanstekelijke wijze vele facetten van de literatuur aan bod komen. Verwacht overigens geen achteroverleunen. Paris houdt van een goed gesprek waarin veel en iedereen aan bod komt…

  Inloop vanaf 10.00. De leesclubs vinden plaats van 10.30 tot 12.00. De Dominicanenkerk is dan speciaal geopend voor de deelnemers aan de leesclub. Deelname kost €5,00 (incl. drankje). U kunt zich aanmelden via promotie@boekhandeldominicanen.nl. Het is aan te bevelen om van tevoren het boek te lezen. Mocht u meer willen weten: in onze boekhandel vindt u extra informatie

  Locatie: Boekhandel Dominicanen Maastricht

  Lees meer
 • 12 juni 2018 10:00 - 11:30eigen project Spreekuur Beleidszaken
  Wil jouw culturele stichting of verenigingen advies over strategisch en inhoudelijk beleid, het opstellen van beleidsdocumenten of over specifieke beleidskwesties? Meld je dan aan voor ons gratis spreekuur Beleidszaken op dinsdag 12 juni van…
  Wil jouw culturele stichting of verenigingen advies over strategisch en inhoudelijk beleid, het opstellen van beleidsdocumenten of over specifieke beleidskwesties? Meld je dan aan voor ons gratis spreekuur Beleidszaken op dinsdag 12 juni van 10.00-11.30 uur in onze Huiskamer (Steegstraat 5 te Roermond)!
   
  *Afbeedling: Freepik Lees meer
 • 15 juni 2018 15:30 - 17:30eigen project ‘Tussen cultuur en factuur’ in Venray
  Op vrijdag 15 juni van 15.30 tot 17.30 uur vindt bij Cultura Venray in Venray een interactieve bijeenkomst plaats voor zelfstandige artiesten, ondernemers en creatievelingen in de culturele en educatieve sector. Hierbij staan vragen centraal…
  Op vrijdag 15 juni van 15.30 tot 17.30 uur vindt bij Cultura Venray in Venray een interactieve bijeenkomst plaats voor zelfstandige artiesten, ondernemers en creatievelingen in de culturele en educatieve sector. Hierbij staan vragen centraal als ‘Hoe breng ik mijn unieke idee tot uitvoering. Doe ik dat alleen of met anderen? Hoe kom ik aan spullen, geld of ingangen? Waar begin ik überhaupt om mijn project te realiseren? Hoe kom ik beter in beeld bij mijn doelgroep? En hoe hou ik het contact met mijn doelgroep?’.
   
  ‘Tussen cultuur en factuur’ wordt een actieve en inspirerende uitwisseling van kennis en ervaring om te zien wat er allemaal mogelijk is als ondernemer in de culturele sector. Ook zijn samenwerkingspartners en potentiële opdrachtgevers uit de regio aanwezig om ter plekke te reageren op ideeën, kwesties en plannen. Geen formele meeting, maar een prettige en constructieve meeting om over kansen en issues te spreken. De begeleiding is in handen van twee spelers uit de praktijk: Alvin Schepers (Dookie Doet) en Bart Temme (TEMME).

  Deelname kost 10 euro per persoon (incl. drankjes). Aanmelden kan via www.hklimburg.nl/tussencultuurenfactuur
   
  In Venray (er zijn ook nog bijeenkomsten in Roermond en Maastricht) wordt ‘Tussen cultuur en factuur’ georganiseerd door Cultura Venray, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en het Huis voor de Kunsten Limburg. 
  Lees meer
 • 16 juni 2018 - 17 juni 2018 Met Thirdwing naar Urban up!
  Het inspirerende verhaal over Parkstad met Popkoor Thirdwing en Schunck muziek en dans

  Dit jaar staat er een onvergetelijke muzikale reis op het programma voor iedereen die Parkstad Limburg een warm hart toedraagt. Voel en beleef de dynamiek…
  Het inspirerende verhaal over Parkstad met Popkoor Thirdwing en Schunck muziek en dans

  Dit jaar staat er een onvergetelijke muzikale reis op het programma voor iedereen die Parkstad Limburg een warm hart toedraagt. Voel en beleef de dynamiek tijdens Urban up! in het Cultuurhuis Heerlen. Popkoor Thirdwing en Schunck Muziek en dans hebben hiervoor de handen in elkaar geslagen.

  Het ritme en de onweerstaanbare zang, dans en theater krijgen je hoe dan ook te pakken.
  Je voelt het ritme, de energie van de dans, de flitsende beelden. Als je je ogen sluit, is het net alsof je aan de andere kant van de wereld bent. In een wereld waarin je moet bewegen. Stilzitten is onmogelijk. Dat is wat Urban up! met je doet.

  Tijdens Urban Up, de muzikale reis door Parkstad, gaat het dak eraf. Hoe kan het ook anders met wereldhits van Lorde, Bruno Mars/ Mark Ronson, O’g3ne of Dotan als Royals, Uptown Funk, Magic of Home. Maar ook Lune van Richard Cocciant of Lieve God met Paul van Loo en Ivo Rosbeek.

  Muziek en een showdans van de leerlingen en Performance groep van Schunck, een live band, de jongleur Gerardo Solo, artiesten van hoog niveau. Feest mee tijdens deze bruisende muziekreis.
  Urban up, een zinderende beleving waarin verhaal, zang, dans en projectie je meenemen door de urbanisatie van Parkstad. Er is keuze uit twee voorstellingen op zaterdag 16 juni om 20.00 uur en zondag 17 juni 2018 om 14.30 uur.
  Tickets € 10,-via www.cultuurhuisheerlen.nl.

  Lees meer
 • 19 juni 2018 19:15 - 22:15eigen project Workshop 'Goed boekhouden'
  Hoe zorg je als culturele stichting of vereniging dat je boekhouding in orde is?

  Ben jij verantwoordelijk voor de boekhouding van jouw culturele stichting of vereniging en wil je de belangrijkste boekhoudzaken (nog eens) op een rijtje zien…
  Hoe zorg je als culturele stichting of vereniging dat je boekhouding in orde is?

  Ben jij verantwoordelijk voor de boekhouding van jouw culturele stichting of vereniging en wil je de belangrijkste boekhoudzaken (nog eens) op een rijtje zien en horen wat de nieuwste ontwikkelingen en regelgevingen zijn? In deze workshop wordt aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden inzichtelijk gemaakt hoe de financiële administratie en verantwoording anno 2018 idealiter in elkaar moeten steken.

  Wat zijn de wettelijke verplichtingen rondom boekhouding, hoe stel je een begroting het beste op, hoe zit het met zaken als BTW, subsidieafrekeningen, vrijwilligersvergoedingen, de artiestenregeling etc.? Het komt allemaal aan bod. Ook wordt stilgestaan bij de belangrijkste verschillen tussen het kasstelsel en het baten-lastenstelsel en de ANBI- en SBBI-status.

  Aanmelden
  Deelname aan deze workshop is gratis. Er is plek voor max. 20 deelnemers. Aanmelden kan via deze pagina.

  Datum: dinsdag 19 juni 2018, 19.15 - 22.15 uur
  Locatie: Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5, Roermond

  *Afbeelding: Freepik

  Lees meer
 • 21 juni 2018 10:00 - 12:00eigen project ‘Tussen cultuur en factuur’ in Maastricht
  Op donderdag 21 juni van 10.00 tot 12.00 uur vindt bij Kumulus Theater in Maastricht een interactieve bijeenkomst plaats voor zelfstandige artiesten, ondernemers en creatievelingen in de culturele en educatieve sector. Hierbij staan vragen centraal…
  Op donderdag 21 juni van 10.00 tot 12.00 uur vindt bij Kumulus Theater in Maastricht een interactieve bijeenkomst plaats voor zelfstandige artiesten, ondernemers en creatievelingen in de culturele en educatieve sector. Hierbij staan vragen centraal als ‘Hoe breng ik mijn unieke idee tot uitvoering. Doe ik dat alleen of met anderen? Hoe kom ik aan spullen, geld of ingangen? Waar begin ik überhaupt om mijn project te realiseren? Hoe kom ik beter in beeld bij mijn doelgroep? En hoe hou ik het contact met mijn doelgroep?’
   
  ‘Tussen cultuur en factuur’ wordt een actieve en inspirerende uitwisseling van kennis en ervaring om te zien wat er allemaal mogelijk is als ondernemer in de culturele sector. Ook zijn samenwerkingspartners en potentiële opdrachtgevers uit de regio aanwezig om ter plekke te reageren op ideeën, kwesties en plannen. Zo zullen Biena van de Weerdt, coördinator van Kaleidoscoop (de afdeling cultuureducatie van Kumulus – CC- NHMM), en Anita Bastiaans van Athos Maastricht vertellen hoe zij creatieve ZZP-ers verbinden met o.a. onderwijs en zorg.
   
  ‘Tussen cultuur en factuur’ is geen formele meeting, maar een prettige en constructieve meeting om over kansen en issues te spreken. De begeleiding is in handen van twee spelers uit de praktijk: Alvin Schepers (Dookie Doet) en Bart Temme (TEMME).

  Deelname kost 10 euro per persoon (incl. drankjes). Aanmelden kan via www.hklimburg.nl/tussencultuurenfactuur
   
  In Maastricht (er zijn ook nog bijeenkomsten in Roermond en Venray) wordt ‘Tussen cultuur en factuur’ georganiseerd door Kumulus, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en het Huis voor de Kunsten Limburg. 
  Lees meer
 • 23 juni 2018 - 24 juni 2018 Journey of dreams
  Het leek nog zover weg, maar dan breekt het jaar 2018 aan, het jubileum jaar van ons koor. Al 40 jaar zingen en genieten van de muziek van jongeren en later volwassenen van Jongerenkoor Amby tot Vocalgroup Mes Amie.
   
  In het najaar van 2015…
  Het leek nog zover weg, maar dan breekt het jaar 2018 aan, het jubileum jaar van ons koor. Al 40 jaar zingen en genieten van de muziek van jongeren en later volwassenen van Jongerenkoor Amby tot Vocalgroup Mes Amie.
   
  In het najaar van 2015 ging het bestuur “de hei op” om na te denken over de toekomst van het koor. Er werd een nieuwe visie, missie en ambitieuze plannen gemaakt voor de periode 2016 tot en met 2018. Ieder jaar “pieken” met muzikale activiteiten. Zo kwam er “Op de Cour” I en  II en ook de kerstwandelingen kregen een vaste plek in het jaarprogramma. Allemaal mooie topics waar wij als vereniging ontzettend trots op zijn. We hebben Vocalgroup Mes Amie op de kaart gezet en gaan in 2018 naar het hoogtepunt van deze 3 jaren met ons project Journey of Dreams.
   
  De spanning begint langzaam te stijgen bij onze leden en projectcombo, maar ook bij de dirigent Paul Lemmens en regisseur Jolanda Jonkers. Er worden plannen gemaakt en daar waar nodig is, weer aangepast; het is een ambitieus project.
   
  De voorstelling vertelt het verhaal van een gezin dat een wereldreis wint in de loterij en tijdens deze reis maken ze van alles mee. De hoofdrollen zullen worden gespeeld door een viertal leden van Toneelgroep Lummel. Ook zullen een aantal leden van Vocalgroup Mes Amie een rol voor hun rekening nemen. Het toneelspel wordt afgewisseld door optredens van het koor en/of het combo.
  Wij kunnen niet te veel vertellen over de voorstelling, anders is het geen verrassing meer, maar u zult Vocalgroup Mes Amie zien en horen, zoals u dit nog nooit eerder hebt gezien of gehoord.
   
  De voorstellingen vinden plaats op zaterdagavond 23 juni om 19.30 uur en zondagmiddag 24 juni om 14.00 uur in La Bonbonnière te Maastricht.
  Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u zeker zijn van een kaartje, koop dan nu uw kaartje via e-mail: vocalgroupmesamie@gmail.com
  Kaarten kosten € 15,00 per stuk.

  Lees meer
 • 24 juni 2018 11:00 - 16:00samenwerkings project LBT: Euregioparade 2018 Venray
  De LBT en Vlamo organiseren de 7e editie van de Euregioparade in op zondag 24 juni 2018. Dit muzikaal evenement zal door de straten en op de pleinen van Venray plaatsvinden. De opzet is een Streetparade met korpsen uit Nederlands- en Belgisch…
  De LBT en Vlamo organiseren de 7e editie van de Euregioparade in op zondag 24 juni 2018. Dit muzikaal evenement zal door de straten en op de pleinen van Venray plaatsvinden. De opzet is een Streetparade met korpsen uit Nederlands- en Belgisch Limburg, korpsen uit Nord-Rhein Westfalen (Duitsland) en korpsen uit de Ost-Kantons (België).
  Ook zullen er op een 8-tal pleinen mogelijkheden zijn om concerten te houden voor onze lidkorpsen, zowel voor drumbands, ritmische- melodische percussie ensembles, majorette- en twirlgroepen, evenals harmonieën, fanfares, brassbands, accordeonensembles en schutterijen.

  Meedoen?
  Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 1 mei 2018.
  Download de uitnodiging en het inschrijfformulier hier.

  Datum: zondag 24 juni 2018
  Locatie: Venray

  Lees meer
 • 28 juni 2018 16:00 - 17:30eigen project Spreekuur Samenwerking en vernieuwing
  Wil jouw culturele stichting, vereniging of organisatie advies op het gebied van bijvoorbeeld samenwerking met andere partners en organisaties, euregionale samenwerking, de verbinding van cultuur met andere domeinen zoals zorg en toerisme of…
  Wil jouw culturele stichting, vereniging of organisatie advies op het gebied van bijvoorbeeld samenwerking met andere partners en organisaties, euregionale samenwerking, de verbinding van cultuur met andere domeinen zoals zorg en toerisme of vernieuwing van de eigen organisatie? Meld je dan aan voor ons gratis spreekuuur ‘Samenwerking en vernieuwing’ op donderdag 28 juni van 16.00-17.30 uur in onze Huiskamer (Steegstraat 5 te Roermond)!
   
  *Afbeelding: Freepik
  Lees meer
 • augustus
 • 19 augustus 2018 14:00 - 15:30samenwerkings project Poëtische bomenwandeling o.l.v. Jet van Aalst en Paul Beuk
  Bomen geven vorm aan stemmingen, bieden inspiratie, roepen op tot jubelen. Waar de ene schrijver zijn pure emotie de volle loop laat bij het componeren van een gedicht, laat een ander zich leiden door de culturele of evolutionaire geschiedenis.…
  Bomen geven vorm aan stemmingen, bieden inspiratie, roepen op tot jubelen. Waar de ene schrijver zijn pure emotie de volle loop laat bij het componeren van een gedicht, laat een ander zich leiden door de culturele of evolutionaire geschiedenis. Allen verbeelden ze de schoonheid, eenvoud, associaties die een boom bij hen oproept of concretiseert. Jet van Aalst (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) en Paul Beuk (Natuurhistorisch Museum Maastricht) nemen u mee op een literaire bomenwandeling door Maastricht. De wandeling start bij Centre Céramique en loopt via het Stadspark en het Jekerkwartier naar het Natuurhistorisch Museum. Onderweg doen we diverse bomen aan. Bij elk van die bomen een gedicht en een verhaal over evolutie, geschiedenis, gebruik of biologie. De wandeling wordt afgesloten in het Natuurhistorisch Museum met koffie en vlaai. Daarna kan op eigen gelegenheid het museum bezocht worden.
  Organisatie: VLAM i.s.m. Centre Céramique

  Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl  of 043-3505600| Deelname: € 7,50/€ 6,50 voor bibliotheekleden Maastricht incl. routebeschrijving + teksten, koffie met vlaai en entree museum
  Startpunt: Centre Céramique, Avenue Céramque 50, Maastricht Lees meer
 • 09 september 2018 12:00 - 19:00 Het Parcours 2018: cultuur, smaakt naar meer
  De drieëntwintigste editie van Het Parcours vindt dit jaar plaats op zondag 9 september van 12.00 – 19.00 uur. Tijdens Het Parcours geven de instellingen en organisaties van het Kultureel Overleg Maastricht (KOM) een voorproefje van hun…

  De drieëntwintigste editie van Het Parcours vindt dit jaar plaats op zondag 9 september van 12.00 – 19.00 uur. Tijdens Het Parcours geven de instellingen en organisaties van het Kultureel Overleg Maastricht (KOM) een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht zullen de optredens van deze theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen die Maastricht rijk is, te bewonderen zijn. Naast de professionals zullen ook verschillende amateurs uit de omgeving voor een variëteit aan cultuur zorgen. De toegang voor Het Parcours is gratis.

  Editie 2018
  Dit jaar staat Het Parcours in het teken van ‘Cultuur, Smaakt naar Meer’. Het Parcours wordt als een traktatie van vele culturele amuses gezien. Het uitgebreide, gevarieerde en hoogstaande culturele aanbod van de komende editie zorgt ervoor dat de bezoeker geïnspireerd raakt en zich meer verbonden gaat voelen met het kunst- en cultuuraanbod dat de stad Maastricht te bieden heeft. De performances gaan voor het publiek als het ware naar meer smaken. Daarnaast zijn eet- en drinkgewoonten ook onlosmakelijk verbonden met cultuur. Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om te komen proeven van deze editie van Het Parcours!

  Aanmelden
  Gezelschappen kunnen zich tot uiterlijk 1 juni aanmelden voor Het Parcours. Het Parcours wil dit jaar volop gaan inzetten op kwaliteit en diversiteit. Mede door het geringere aantal speelplekken zal er dit jaar een strengere selectie plaatsvinden. Het Parcours zal uiterlijk 15 juni alle aanmelders op de hoogte brengen over onze keuze.
  Aanmelden voor Het Parcours kan hier.

  Enthousiaste crew leden gezocht!
  Om de drieëntwintigste editie van het Het Parcours weer tot een succes te maken, is het Parcours op zoek naar enthousiaste crew leden die ons team kunnen versterken. Verschillende teams zullen verantwoordelijk zijn voor logistiek/techniek, locaties, PR & Communicatie en als hospitality guides. Lijkt het je leuk om als crew lid er mede voor te zorgen dat Het Parcours 2018 een onvergetelijke editie wordt? Meld je dan hier snel aan.
   

  Lees meer
 • oktober
 • 06 oktober 2018 19:30 - 22:00 Gemengd Koor Zanglust Geleen en Vocal Chord brengen 'Broadway in Limburg'
  Gemengd Koor Zanglust Geleen presenteert op zaterdag 6 oktober 2018 haar jubileumconcert 'Broadway in Limburg' ter gelegenheid van haar 110-jarig bestaan.

  Gemengd Koor Zanglust maakt al decennialang deel uit van de gemeenschap Oud-Geleen…
  Gemengd Koor Zanglust Geleen presenteert op zaterdag 6 oktober 2018 haar jubileumconcert 'Broadway in Limburg' ter gelegenheid van haar 110-jarig bestaan.

  Gemengd Koor Zanglust maakt al decennialang deel uit van de gemeenschap Oud-Geleen en was de grondlegger van
  de koren Mignon en Voces Vocales. In haar 110-jarig bestaan gaf het koor vele uitvoeringen in binnen- en buitenland en bracht daar een keur aan liederen. Van klassiek tot pop, religieus of modern, filmmuziek en oude recitals: het behoorde allemaal tot de muzikale mogelijkheden van het koor.

  Tijdens het jubileumconcert zal Zanglust optreden, samen met het ensemble Vocal Chord, ook bekend als het Il Divo van de lage landen. Vocal Chord wordt gevormd door tenor Pascal Pittie, sopraan Daphne Ramakers, countertenor Rob Meijers en mezzosopraan Lien Haegeman.

  Datum: zaterdag 6 oktober 2018, 19.30 uur
  Locatie: Schouwburg De Domijnen, Sittard
  Tickets: verkrijgbaar van mei via Schouwburg De Domijnen, Sittard à €17,50 per stuk  Lees meer
filters

discipline

 • muziek
 • toneel
 • dans
 • beeldende kunst
 • film & fotografie
 • literatuur
 • musea
 • streektaal
 • monumenten
 • cultuurparticipatie
alles selecteren / alles deselecteren

organisatie


overige filters

toon alleen:

Herstel filter
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?