limburgse bond van tamboerkorpsen

De Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) behartigt al 50 jaar de belangen van de ruim 200 aangesloten drumbands, pijperkorpsen, klaroen-, jachthoorn- en trompetterkorpsen, drumfanfares, showkorpsen en majorettegroepen in Limburg. De LBT levert een belangrijke bijdrage aan de kwalitatieve ontwikkeling van de aangesloten korpsen en daarmee aan het veelzijdige aanbod van cultuur in Limburg. Dit doet zij door middel van de organisatie van onder andere solistenconcoursen, instructiedagen en cursussen.
 
De LBT is tevens één van de vier founders van het Huis voor de Kunsten Limburg.
 
Ga direct naar de website www.l-b-t.nl
lbt_baexem_7_pascal_moors
agenda
 • 04 maart 2018 14:30 - 16:00 Percussiegroep Fanfare Concordia: Percussion beyond borders….
  Vol trots presenteert de percussiegroep van Fanfare Concordia Leveroy op zondag 4 maart 2018 om 14.30 uur in DOK6…
  Vol trots presenteert de percussiegroep van Fanfare Concordia Leveroy op zondag 4 maart 2018 om 14.30 uur in DOK6 te Panningen een anderhalf uur durende slagwerkshow: Percussion beyond borders… Deze enthousiaste groep slagwerkers onder leiding van Roy Janssen is altijd op zoek naar vernieuwingen en liet veel stukken zelf arrangeren. Als voormalig Nederlands en vice-wereldkampioen hebben ze hun sporen verdiend in de slagwerkwereld en is het tijd voor een volgende stap. Met deze show schotelen de slagwerkers het publiek een zeer gevarieerd programma voor. Natuurlijk boordevol slagwerk, maar ook met nieuwe verbindingen, onverwachte samenwerkingen en unieke cross-overs.

  De slagwerkers gaan de grenzen van percussie over door composities te spelen met basgitaar, elektrische én akoestische gitaar, toetsen, maar ook met kopblazers, klarinet, dwarsfluit, panfluit en zelfs een werk met een beatboxer. Kortom, een niet te missen concert voor iedere (slagwerk)muziekliefhebber. Kaartjes kosten 12,50 per stuk en dat is inclusief garderobe en een kopje koffie of thee vóórafgaand aan het concert.

  Datum: zondag 4 maart 2018, 14.30 uur
  Locatie: DOK6, Panningen
  Tickets: €12,50 (incl. garderobe en kopje koffie of thee vóóraf) via DOK6


  Lees meer
nieuws
 • 31 januari 2018 Meld je aan voor Het Koninklijk Concertgebouw Concours
  Dit jaar vindt de 10e editie van Het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Speel of zing je klassieke muziek,…
  Dit jaar vindt de 10e editie van Het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Speel of zing je klassieke muziek, pop-, jazz- of wereldmuziek? Iedereen van 9 tot 14 jaar is welkom.

  Aanmelden
  Aanmelden kan tot en met zondag 1 april 2018. Uiterlijk 1 mei krijg je bericht of je geselecteerd bent voor de halve finale. Er is plek voor 12 deelnemers.
  Je doet mee door het insturen van een YouTube-filmpje en het invullen en opsturen van het inschrijfformulier. Ga voor meer informatie over inschrijven naar de website van het Koninklijk Concertgebouw.

  Jury
  Alle filmpjes worden bekeken door een onafhankelijke jury. Dit jaar zal de jury bestaan uit: Jan Willem de Vriend (voorzitter van de jury), Lisa Jacobs (violiste), Quirine Viersen (celliste), Raaf Hekkema (saxofonist) en Thomas Beijer (pianist/ componist).

  Prijzen
  Iedereen die geselecteerd wordt voor de finale krijgt een masterclass podiumpresentatie en concertkaarten voor een concert in Het Concertgebouw. En als je wint, dan mag je optreden in de Grote Zaal van Het Concertgebouw tijdens het Koninklijk Concertgebouw Concours gala op 24 juni 2018! Daarnaast win je een geldbedrag van €1000,- ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en krijg je de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.

  lees meer…
 • 18 januari 2018 LBT: Cursus Dirigent SMP- sector
  In 2018 start de LBT met een nieuwe cursus Dirigent SMP-sector met één van de volgende specialisaties:…
  In 2018 start de LBT met een nieuwe cursus Dirigent SMP-sector met één van de volgende specialisaties:
  • Directie Slagwerkorkest Gestemd
  • Directie Slagwerkorkest On-gestemd
  • Directie Fluitorkest
  • Directie Trompetterkorps (signaalinstrumenten)

  Cursus
  • De cursus wordt modulair aangeboden, zodat tussentijds diverse onderdelen kunnen worden afgesloten. Er zullen tussentijdse toetsen worden afgenomen en aan het einde van het eerste cursusjaar zal door de docenten een bindend advies worden gegeven over al dan niet voortzetten van de cursus. 
  • De structurele lessen zijn klassikaal en duren gemiddeld twee uur per week en vinden plaats op zaterdagochtend van 9.15 – 11.45 uur bij Muziekcentrale Adams te Ittervoort
  • Er wordt uitgegaan van een cursusduur van twee jaar, met 30 structurele lessen per jaar. Hierbij wordt theorie en praktijk afgewisseld. Tijdens de praktijk vormen de cursisten zelf een slagwerkgroep. Voor cursisten die een andere specialisatie hebben, wordt aanvullend individueel maatwerk geleverd
  • Een aantal keren per jaar zal een extra “practicum” plaatsvinden, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om te werken met een uitgebreide slagwerkgroep.
  • Er wordt gewerkt met twee docenten. Dit zijn Etienne Houben en Rico Stevens. Gedurende de cursus worden diverse workshops gegeven door gastdocenten met een relevante specialisatie. Een stage is ook onderdeel van de opleiding. 

  Het doel
  Het doel van de cursus is om ambitieuze, gemotiveerde (amateur-) musici op te leiden om muzikaal inhoudelijk leiding te geven aan een slagwerkorkest, fluitorkest of trompetterkorps (signaalinstrumenten). De cursus is er op gericht dat de deelnemer voortbouwt op reeds eerder verworven vaardigheden, deze op een hoger niveau ontwikkelt en nieuwe elementen toevoegt. 

  Toelating
  • Kandidaten moeten minimaal in het bezit zijn van een landelijk erkend C- diploma voor het hoofdinstrument.(Bij het C- diploma kleine trom moet de kandidaat wel kennis hebben van de C- theorie voor mallets of blazers). 
  • De kandidaat krijgt een intake gesprek. Hier zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:
    De motivatie om deel te nemen aan de cursus, Ervaring,Toekomstbeeld, De 2-, 3- en 4 slag takteren

  Indien de kandidaat niet in het bezit is van het C- diploma zullen ook de volgende onderdelen tijdens de intake aan de orde komen: Praktische beheersing van het hoofdinstrument, Theoretische kennis.

  Voorop staat dat de deelnemer een passie voor muziek heeft en dit graag wil (leren) overbrengen op anderen.

  • Kandidaten met een relevante afgeronde Conservatoriumopleiding / Conservatoriumstudenten kunnen vrijstelling krijgen voor een aantal modules.

  Kosten
  De kosten voor deze cursus bedragen €500,- per cursist per jaar.

  Aanmelden
  Het intake gesprek is gratis en zal plaatsvinden op zaterdag 3 maart 2018. Aanmelden voor het intakegesprek kan via het online aanmeldformulier tot 15 februari 2018.

  Nog vragen?
  Heb je nog vragen stuur dan een mail naar Rob Janssen rjanssen@hklimburg.nl of bel 0475-399 285.  lees meer…
 • 08 januari 2018 Henrico Stevens nieuwe dirigent voor Percussion Ensemble Weert
  Het Percussion Ensemble Weert is twee jaar geleden ontstaan uit het samengaan van de percussiegroepen van de Stedelijks…
  Het Percussion Ensemble Weert is twee jaar geleden ontstaan uit het samengaan van de percussiegroepen van de Stedelijks Harmonie St. Antonius 1879 en de Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880.

  Tijdens het Sylvesterconcert van Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880, waar het Percussion Ensemble Weert zijn opwachting maakte o.l.v. de tijdelijke dirigent Leon Camp, is bekend gemaakt dat Henrico Stevens vanaf januari de nieuwe dirigent wordt van het ensemble. Stevens stond op het verlanglijstje van veel leden van het Percussion Ensemble Weert.

  Met het aantrekken van Henrico Stevens wordt een bekende dirigent uit de Limburgse percussiewereld binnengehaald. Hij is percussionist bij het Orkest van de Nederlandse Douane, docent slagwerk, componist, arrangeur en instructeur bij de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Tevens is hij werkzaam als dirigent bij het slagwerkensemble van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden en Muziekgezelschap Juliana Holtum. En vanaf 2018 dus ook bij het Percussion Ensemble Weert.

  Henrico Stevens heeft de ambitie uitgesproken om samen met de muzikanten verder te bouwen aan de ontwikkeling van melodisch slagwerk en dit orkest in het bijzonder. Het fundament is volgens hem goed.

  Hij is voor het eerst samen met het Percussion Ensemble Weert te horen en te zien, in april, tijdens het Oranjeconcert van Harmonie St. Antonius in het Munttheater.

    lees meer…
 • 03 januari 2018 Auditie jongNBE regionaal
  Hou jij van samen muziekmaken, ben je een gevorderde amateur of beginnende conservatoriumstudent en ben je niet…
  Hou jij van samen muziekmaken, ben je een gevorderde amateur of beginnende conservatoriumstudent en ben je niet ouder dan 20 jaar? Dan is spelen in jongNBEnoord, jongNBEoost, jongNBEzuid of jongNBEwest iets voor jou!

  In de vier windstreken van het land heeft het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) jonge blazersensembles opgericht in de leeftijd 15-20 jaar: jongNBEnoord, jongNBEoost, jongNBEzuid en jongNBEwest. Deze ensembles bestaan uit tien talentvolle, jonge musici van muziekscholen, muziekverenigingen en jeugdorkesten uit de regio op fluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, contrabas/basgitaar en slagwerk. Samen werk je in 4 repetities in het voorjaar, toe naar 2 à 3 concerten, waarvan één concert samen met het NBE! Er wordt altijd een gevarieerd programma samengesteld (klassiek, avantgarde, popmuziek, wereldmuziek). En dat allemaal onder begeleiding van een eigen NBE-coach.

  Auditiedag
  Voor al deze jonge ensembles wordt een auditiedag georganiseerd. Tijdens zo’n auditiedag speel je alvast in de samenstelling van dit ensemble! Een stuk kun je al instuderen, van andere stukken krijg je ter plekke de bladmuziek. Daarnaast speel je ook een solostuk naar keuze (zonder begeleiding)
  van maximaal 2 minuten.

  Iets voor jou? Meld je dan vóór 18 januari 2018 aan via: www.NBE.nl/jongnberegionaal

  Auditie jongNBEzuid
  Datum: zaterdag 3 februari 2018
  Audities voor: fluit, hobo, fagot, hoorn
  Locatie: RICK, Weert
  Repetities: za 17 februari tussen 10-17 uur, za 31 maart tussen 10-17 uur, zo 8 april tussen 11-17 uur
  Concerten: 15 april, 10 of 17 juni, 24 aug of 2 sept (o.v.b.)


  lees meer…
prikbord
Er zijn geen prikbordberichten
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?